Υπηρεσιες

Πράσινες οροφές

Οι πράσινες στέγες ή ταρατσόκηποι είναι μια ταχεία αναπτυσσόμενη πρακτική τα τελευταία χρόνια αφού τα περιβαλλοντικά, ενεργειακά και οικονομικά της οφέλη είναι πάρα πολλά.

Στην Outdoor Creations προσφέρουμε την πλήρη κατασκευή όλων των ειδών ταρατσόκηπων και φυτεμένων δωμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Η εταιρεία μας, μετά από ειδικά σεμινάρια και εκπαίδευση του προσωπικού της στην Zinco Γερμανίας, μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη τεχνολογία κατασκευής ταρατσόκηπων. Eπιπλέον ο διευθυντής της εταρείας, Γιώργος Καρυδας είναι διαπιστευμένος μηχανικός ταρατσόκηπων.

Ο πρώτος ταρατσόκηπος στη Λευκωσία όπου χρησιμοποιήθηκε η ολοκληρωμένη τεχνολογία κατασκευής της Zinco, βρίσκεται στις οροφές του Leventis Art Gallery, και κατασκευάστηκε από την Outdoor Creations.

Στο συγκεκριμένο έργο είχαμε ένα εντατικού τύπου ταρατσόκηπο, όπου χρησιμοποιήθηκε το Floradrain FD 40 system build up της Zinco. Στη οροφή εγκαταστάθηκε και safety system για ασφάλεια του προσωπικού που θα συντηρά τον ταρατσόκηπο.

Η πιο κάτω φωτογραφία είναι από ένα καινούργιο σπίτι στην Λευκωσία, στο οποίο φτιάχτηκε ένα ταρατσόκηπος σε κεκλιμένη οροφή. Και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήθηκαν υλικά της Zinco Γερμανίας. Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα έργα μας.

Κατασκευές

Η κατασκευή του κήπου και γενικά η διαμόρφωση όλων των ειδών χώρων πρασίνου αποτελεί το δυναμικό κοματι της Outdoor Creations. Η Outdoor Creations αναλαμβάνει την πλήρη κατασκευή του κήπου. Αυτή συμπεριλαμβάνει την προμήθεια και τη φύτευση των φυτών, την εγκατάσταση τους συστήματος άρδευσης, την κατασκευή όλων των σκληρών επιφανειών (πλακόστρωτα κ.α) αλλά και το φωτισμό του κήπου.

Η μεγάλη εμπειρία, η υψηλή τεχνογνωσία, το καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό μας, σας εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσο αφορά την κατασκευή του κήπου. Η εταιρεία μας εργοδοτεί εξειδικευμένο προσωπικό για το κάθε κομμάτι της κατασκευής. Μεταξύ των εργοδοτουμένων ατόμων συμπεριλάμβάνεται και ένας τεχνικός γεωπόνος, ένας υδραυλικός, ένας οικοδόμος αλλά και ένας ηλεκτρολόγος.

Ένας τομέας που η Outdoor Creations εξειδικεύεται λόγω γνώσεων αλλά και τεχνογνωσίας είναι η φύτευση αλλά και η μεταφύτευση μεγάλων δέντρων. Χαρακτηριστικό έργο το οποίο φυτεύτηκαν μεγάλα δέντρα είναι η Πλατεία Ελευθερίας στην Λευκωσία όπου τα περισσότερα από τα δέντρα ήταν πέρα των 8-10 μέτρων.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από διάφορα στάδια κατασκευής σε μερικά από τα έργα μας.

Συντήρηση

Η Outdoor Creations διαθέτει εξειδικευμένα συνεργεία συντήρησης κήπων και πάρκων. Σκοπός της εταιρείας είναι ο πελάτης να απολαμβάνει τον κήπο του χωρίς να προβληματίζεται για τη συντήρησή του.

Η συντήρηση προσφέρεται συνήθως σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κήπου και την επιθυμία του πελάτη. Πέρα από τις εργασίες συντήρησης, συμπεριλαμβάνονται και όλα όσα χρειάζεται ένας κήπος για να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση όπως φυτοφάρμακα, εδαφοβελτιωτικά και λιπάσματα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του γεωπόνου της εταιρείας.

Σχεδιασμός

Το σχεδιαστικό κομμάτι ενός κήπου είναι το κυριότερο στάδιο της υλοποίησης του. Στην Outdoor Creations προσφέρουμε τον πλήρη σχεδιασμό του κήπου από πτυχιούχο γεωπόνο και αρχιτέκτονα τοπίου. Το σχεδιαστικό μέρος του κήπου το αναλαμβάνει ο Γιώργος Καρυδάς που είναι και ο διεθυντής της εταιρείας. Ο σχεδιασμός μπορεί να είναι είτε μια απλή κάτοψη, είτε ένα τρισδιάστατο σχέδιο μαζί με τρισδιάστατο βίντεο. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο από τρισδιάστατο σχεδιασμό καθώς και φωτογραφίες τρισδιάστατου σχεδίου.

Ο Γιώργος Καρυδάς είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πενεπιστημίου Θεασσαλονίκης με ειδικότητα στην ανθοκομία (B.Sc Horticulture). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Αρχιτεκτονική Τοπίου (MA Landscape Design – University of Sheffield). Από το Γενάρη του 2010 είναι και Ειδικός Επιστήμονας στο ΤΕ.ΠΑ.Κ όπου διδάσκει το μάθημα της Αρχιτεκτονικής Τοπίου στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων. Είναι επίσης και διαπιστευμένος μηχανικός ταρατσόκηπων.

Το 2007 ίδρυσε την εταιρεία Outdoor Creations. Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αρχιτεκτόνων Τοπίου (ΠΣΑΤ), του International Federation of Landscape Architect (IFLA) καθώς επίσης και του συμβουλίου γεωπόνων Κύπρου. Συνεργάζεται με πολλούς αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και μηχανικούς για τη διαμόρφωση ποιοτικών χώρων πρασίνου. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια παγκοσμίως τόσο ως ομιλητής αλλά και ως ακροατής που αφορούν το Lanscaping και την πράσινη ανάπτυξη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Εισάγετε το email σας και γίνετε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε για ειδικές προσφορές, νέες αφίξεις και εκδηλώσεις!